Loading…

Stagiair / Afstudeerder (m/v) gezocht, bij voorkeur Master!

Het Kenniscentrum Papier en Karton gevestigd in Arnhem heeft een opdracht voor een stagiair/afstudeerder rondom het innovatief drogen van papier.

De opdracht valt onder het project UltraWave. UltraWave is een samenwerkingsproject tussen MCS Engineering B.V., Measurement Solutions Design Institute B.V en Bumaga B.V., het dochterbedrijf van Kenniscentrum Papier en Karton. In deze R&D-samenwerking ontwikkelen de partners een systeem op pilotschaal dat het mogelijk maakt om de bladkwaliteit op een papiermachine te beheersen. Het systeem bestaat uit een meet- en een regelsysteem waarmee de bladkwaliteit voor vezels en vocht op basis van proces- en productkennis te sturen is. De projectnaam is een samentrekking van de twee stuursystemen die gebruikt worden: Ultrasound en microWave.

Het gebruik van een magnetron is voor het drogen van papier radicaal anders dan het traditionele concept. De ontwikkeling van een magnetrondroger vraagt daarom nog veel modelleer-/simulatiewerk. Modellen, die een voorspelling geven over het vochtprofiel van een drogende papierbaan in de lengte en breedtezijn op dit moment nog schaars. Daarbij mist ook de kennis over onder ander de positie van stralingsbronnen. Het doel van dit project is om een programma/model te ontwikkelen dat zal helpen in de uiteindelijke technische bouw en sturing van de pilotschaal installatie.

Ben jij

  • een zelfstandige programmeur?
  • bekend met de basis natuurkunde van waterverdamping?
  • bereid om microgolven de weg naar het papier te wijzen?
  • gedreven om nieuwe kennis te vergaren voor een duurzamere toekomst?

Stuur dan een bericht naar Kendra Rademaker.
Binnen dit project is het mogelijk om ook je eigen visie te verwerken en naar eigen inzicht de opdracht uit te breiden of te verdiepen.