Loading…

Over ons

Kenniscentrum Papier en Karton (KCPK) is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Papierfabrieken (VNP) en heeft als missie de kennisinfrastructuur in de Nederlandse papier- en kartonindustrie te versterken door generatie, ontsluiting en verspreiding van kennis. Samen ondersteunen wij de Nederlandse papier- en kartonfabrieken op het gebied van innovatie. VNP levert via de CSF een bijdrage aan de niet technologische aspecten van innovatie zoals wet- en regelgeving, financieringsopties en HTA. KCPK zorgt voor technologische kennis en inzicht in externe ontwikkelingen, in aanvulling op de kennis die binnen de fabrieken al aanwezig is.

KCPK doet dit voor de hiernaast afgebeelde Nederlandse papier- en kartonfabrieken die KCPK ondersteunen.
De bedrijven variëren van grootschalige, op efficiëntie gerichte productie locaties die onderdeel zijn van een wereldwijd concern tot onafhankelijke kleinschalige specialiteiten bedrijven. Voor beide categorieën blijkt in Nederland ook voor de lange termijn een goede economische basis te zijn. De verwachtingen ten aanzien van KCPK zijn echter heel verschillend tussen beide type bedrijven.

BUMAGA BV – CREATING SUSTAINABLE FIBRE SOLUTIONS
Bumaga BV heeft als 100% dochter van het Kenniscentrum Papier en Karton het doel een brug te slaan tussen fundamenteel onderzoek en marktintroductie door zich te richten op technologie-/productontwikkeling en marktimplementaties voor de papier- en kartonketen. Voorbeelden zijn onder andere nieuwe technologieën voor efficiëntere papier- en kartonproductie en nieuwe toepassingen van vezel-gebaseerde producten.

Meer info: www.bumaga.nl