Nieuws

Verzameling van nieuwsitems
KCPK in Agro&Chemie
Naar aanleiding van ons Innovatie-evenement op 1 februari, heeft Agro&Chemie een artikel geschreven over de interesse van onze industrie in alternatieve vezels.
KCPK vertegenwoordigt industrie tijdens meerdere bijeenkomsten
Onder andere tijdens de Empack, bij de KVGO-sessie in De Monsterkamer, en een verdiepingsbijeenkomst van het GroentenFruit Huis was het Kenniscentrum Papier en Karton aanwezig om de industrie te vertegenwoordigen. Hier vindt u de gehouden presentaties.
KCPK aanwezig tijdens CEPI European Paper Week
CEPI, de Confederatie van de Europese PapierIndustrie, organiseert ieder jaar hét event voor de pulp- en papierindustrie: de European Paper Week in Brussel. Het evenement trekt pulp- en papierproducenten en –fabrikanten, klanten, leveranciers en vakpers uit heel Europa aan. Dit jaar was het thema ‘All about competitiveness’. KCPK was namens de Nederlandse papier- en kartonindustrie dit jaar wederom aanwezig, en leverde ook dit jaar een actieve bijdrage aan drie onderdelen van het programma. Met onze bijdrage proberen we een invulling te geven aan de positionering van onze industrie zoals ook weergegeven in de strategische innovatie agenda Creating Sustainable Fibre solutions.
Nederlandse papier- en kartonsector bespaart 24% energie
We zijn op weg naar halvering van het energieverbruik! Uit een in juni 2014 verschenen rapport blijkt dat Nederlandse producenten van papier en karton en hun partners in de jaren 2006-2012 een energiebesparing van 24 procent hebben gerealiseerd. Daarmee is een belangrijke stap gezet om het ultieme doel – een halvering van het energieverbruik in 2020 – te behalen. Met de besparingen die de papierfabrieken in een jaar behalen, kunnen een half miljoen Nederlandse huishoudens een jaar lang van elektriciteit worden voorzien. Het succesverhaal van onze energietransitie wordt in een kleurrijke animatie toegelicht.
Jaarplan 2014-2016
Ieder jaar brengt KCPK een programma uit van onze activiteiten in dat jaar met een doorkijk naar de twee navolgende jaren.
Week van Papier
Van 12-18 mei staat Nederland in het teken van papier & karton. Want papier en karton zijn overal om ons heen, 24 uur per dag. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is best bijzonder. Tijdens ‘De week van het papier’ beleef je hoe hightech en natuurlijk papier & karton zijn. Veel plezier!
Transitiehuis-studies beschikbaar
KCPK heeft acht haalbaarheidsstudies uitgevoerd. Die studies tonen aan waar de kansen en bedreigingen precies liggen voor de Nederlandse papier- en kartonindustrie om de Transitiehuis programma doelen te bereiken.
Succesvolle deelname aan EPW 2013
Tijdens de European Paper Week 2013 in Brussel is de Nederlandse papier- en kartonindustrie vertegenwoordigd door twee medewerkers van KCPK/Bumaga.
Promotie Jobien Laurijssen
Op 8 juli is voormalig KCPK medewerkster Jobien Laurijssen aan de Universiteit Utrecht gepromoveerd op haar proefschrift Energy use in the paper industry. Haar promotoren waren André Faaij en Ernst Worrell.
Het Plone® CMS - Open Source Web Content Management Systeem by is © 2000-${current_year} door de ${plonefoundation} et al.