Informatie:
10-10-2017
IJsselburcht 3, Arnhem
KCPK
Papiermakers, papierverwerkers, recyclers
Gezamenlijk een antwoord vinden op de vraag: “Hoe zorgen we er als keten voor dat (nieuw ontwikkelde) producten recyclebaar zijn?” wat richting geeft voor de activiteiten van het platform Eindproducten rond biobased barrières en andere hulpstoffen

Recyclability

Papier en karton staan bekend om hun goede recyclebaarheid en Nederland behoort qua inzameling en hergebruik tot de wereldtop. Voor het gros van de producten gaat dit normaalgesproken zonder problemen. Een deel van de producten vereist echter een andere aanpak om hergebruikt te kunnen worden. Zo vergt bijvoorbeeld verwerking van samengestelde producten (laminaten, waaronder koffiebekertjes) een aangepast proces en hebben (na)behandelde producten (waaronder natsterke producten) aangepaste procescondities nodig. Daarmee lijkt de veel gestelde vraag ‘Is dit product recyclebaar?’ omgezet te kunnen worden in ‘Hoe is het recyclebaar?’.

Tijdens deze bijeenkomst proberen we aan de hand van enkele presentaties en een ketenbrede discussie gezamenlijk een antwoord te vinden op de vraag: “Hoe zorgen we er als keten voor dat (nieuw ontwikkelde) producten recyclebaar zijn?” wat onder andere aansluit op de huidige ontwikkelingen in het platform Eindproducten rond bio-barrières voor papier- en karton.

Programma:

Het Plone® CMS - Open Source Web Content Management Systeem by is © 2000-${current_year} door de ${plonefoundation} et al.